Емил Кошлуков

Какво се случва с БНТ? Телевизията, с която са израснали поколения сред нас. Емил Кошлуков е временно изпълняващ длъжността генерален директор на националния ефир. Пред Съвета за електронни медии (СЕМ) Кошлуков съобщи обезпокоителната новина, че са пред фактически фалит, тъй като дефицитът е за над 40 млн. лева.

Още от България 

До края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 млн. лева, уточни Кошлуков, който неотдавна зае временно поста на Констанин Каменаров, принуден да напусне заради присъда за шофиране след употреба на алкохол.

„Развалихме договори, сключени от ръководството, за милиони. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки“, каза още пред менийния регулатор Кошлуков , цитиран от „24 часа“.

Очаква се кандидатите в конкурса за генерален директор, който вече тече, да могат да ползват данни от отчета за концепциите си.

Вчера СЕМ реши, че не може да допусне до конкурса един от кандидатите – телевизионният водещ от близкото минало Къци Вапцаров, защото е собственик на няколко търговски дружества. Така в надпреварата останаха Емил Кошлуков, Сашо Диков, Сашо Йовков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев.

Коментари