Бизнесът протестира срещу скъпия ток

Пред сградата на Министерски съвет – три работодателски организации и синдикати, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се организираха общонационален протест срещу космическите цени, които достига токът.

Сегашните равнища на цените на електроенергията за небитови потребители са непосилни за повечето предприятия и возят до неплатежоспособност на предприятията, инфлация и обедняване на целия български народ. Самите цени са три пъти по-високи от прогнозните на КЕВР и четири пъти по-високи от миналогодишните.

Над 600 000 небитови абоната са подложени на ценови шок – не са само големите и средните промишлените предприятия, а и малкият бизнес. Това са и болници, училища, детски ясли и градини, ВиК дружества, театри, музеи и други културни институции, държавни и общински ведомства и предприятия и други потребители, всички небитови потребители на електроенергията. Миналата седмица от АИКБ призоваха всички малки бизнес потребители да подкрепят протеста.

След вчерашната кръгла маса, организирана под патронажа на президента Румен Радев, не бяха постигнати никакви конкретни резултати, за което признаха и на самата пресконференция по-късно през деня от организациите.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!