6-месечно бебе загина при тежък пътен инцидент, станал около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към ГКПП „Маказа”, съобщава Нова телевизия. Това казаха от ОДМВР- Кърджали. Лютви Местан е шофирал другия автомобил, участник в катастофата. Ранени са 9-годишно дете и 28-годишна жена. Местан се е движел по път без предимство.

„До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към T-образното кръстовище се е движел лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, се е движел друг автомобил, в който е имало семейство – мъж, жена и две деца“ . Това говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция „Фокус”.

„Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ“, каза още Румяна Арнаудова.

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, и на Лютви Местан и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни.

„Лютви Местан е отведен за даване на кръвна проба в болницата в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия водач“, заяви тя.

„Продължават следствените действия и тези по оглед на местопроизшествието. Първоначалните следствени действия са изключително важни, за да се вземе решение“, обясни говорителят на главния прокурор.

„В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия“, обяви Румяна Арнаудова.

„Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, подчерта тя.

Ранени са 10-годишно дете и 28- годишна жена, които в момента са в Спешното отделение на кърджалийската болница.

Мястото на произшествието е отцепено от полиция, движението се преносочва в едната лента. Извършва се оглед.

Коментари