събота, юли 13, 2024

БДЖ ремонтира 20 локомотива до 3 години

БДЖ ремонтира 20 локомотива в различни срокове с две фирми, съобщиха от дружеството. От 29-и юни до 3-и юли, технически специалисти от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД проверяват изпълнението на договорите за капитални ремонти на електрически локомотиви.

Дружеството има два такива договора за ремонт, изпълнявани съответно от фирмите ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис“, Р. Чехия и „Жос Врутки“ А.С., Р. Словакия, и реализирани след проведени процедури в края на 2019 г.

Първите локомотиви са на място при изпълнителите, които работят по тяхното пълно обновяване. И двата договора са за извършване на капитален ремонт на по 10 броя електрически локомотиви, като съвсем скоро предстои за ремонт да бъдат изпратени и следващите два локомотива. Първите ремонтирани локомотиви е планирано да влязат в експлоатация още в края на текущата година.

Двугодишен е срокът на договора с ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис“. За 3 години е договорът с „Жос Врутки“ А.С. Очаква се заедно с планираната доставката на десет нови локомотива Smartron в началото на 2021 г. ,,БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД да разполага и с още 20 изцяло подновени електрически локомотива.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!