БЧК отваря центрове за домашни грижи за възрастни в 3 града

БЧК отваря центрове за домашни грижи за възрастни във Видин, Монтана и Белоградчик. Това каза заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска, съобщи БНР. Очаква се новите центрове да обгрижват около 300 възрастни. Така общият брой на потребителите на услугите на Центровете “ Домашни грижи“ ще е общо около 700. Проектът се подкрепя и реализира със съдействието на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на здравеопазването, с партньорството на Асоциацията на общините в Норвегия.

Досега отворените центрове на БЧК „Домашни грижи“ са във Враца, Оряхово, Бяла Слатина и Криводол.

Нашите медицински сестри извършват всички необходими манипулации, назначени от лекарите, като превръзки, инжекции, грижа за декубитус, защото имаме лежащо болни пациенти, които имат нужда от по-сериозни грижи в тази посока, коментира още Тодоровска. Освен това домашните ни помощници подпомагат личната хигиена, хигиената на дома, пазаруване, готвене – неща, които са свързани с бита на всеки един от нашите потребители, а той не може сам да си ги реализира, не може сам да си ги приложи в домашна среда.

Ние на практика помагаме, за да доставяме лекарствата, за да могат хората да се чувстват не изолирани, а напротив обгрижени с много внимание“, каза заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!