четвъртък, май 30, 2024

Банов иска да не гледаме само в собствената си паничка при кризата с коронавируса

Всяко събиране на много хора в рамките на 2-3 часа в зали, в затворени помещения е изключителен риск за населението. Приоритетът е здравето на хората. Това заяви пред bTV министърът на културата Боил Банов по повод разпореждането на властите за отмяна на събития със струпване на много хора заради потвърдените случаи на коронавирус у нас.

Припомняме, от вчера са отменени всички публични и културни събития – концерти, спектакли, кинопрожекции, а също посещения в музеи и галерии.

По думи на Банов хората, които са купили билети за културни събития, ще могат или да ги презаверят, или ще им бъдат върнати парите.

„Много е важно да опазим хората да не се случи бум на разпространението на вируса. Знам, че е неприятно, но трябва да опазим и артистите“, подчерта той.

Според него до няколко дни или седмица опасността ще намалее.

Министърът определи твърдението във Фейсбук на актьора Фахрадин Фахрадинов, че в предприетите действия има финансов умисъл като „инфантилно“.

„Който подценява живота на хората, си остава за негова сметка. Това са просто наивни коментари. Много е важно в този момент артистите – хората които поддържат духа на тази нация, да бъдат водачи. Не е важно да гледаме само в собствената си паничка„, категоричен бе той.

Банов увери, че финансово няма да се случи нищо страшно от това, че културните институции ще бъдат затворени няколко дни или седмица.

Аз по-скоро очаквам от нашите творци да бъдат духовни водачи в момента и да дадат знак на хората, че е нужно тези мерки да се спазят, за да можем да продължим нормалното си съществуване след това, заяви той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!