Българските патриоти с подписка искат забраната на ДПС

Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ, започват национална подписка за забрана на ДПС.

Според тях с политическата си дейност и изявите на политическото си ръководство Движението показва, че е „антибългарска, противоконституционна, етническа партия“.

Патриотите призовават всички българи да се включат в подписката, която ще бъде внесена в прокуратурата с искане за иницииране на производство за прекратяването на ДПС.

От коалицията поясняват, че всеки пълнолетен българин може да се подпише в подписката, като бланките за събиране на подписи могат да се изтеглят от интернет страниците на ВМРО – Българско национално движение, „Воля“ и НФСБ, както и във всички клубове на партиите в страната.

Ще бъдат направени и пунктове за събиране на подписи във всички населени места в страната. Събраните подписи могат да бъдат предавани по места в партийните клубове на политическите партии или да бъдат изпращани по пощата на адрес: 1000 София, ул. „Пиротска“ 5, ет. 5.

Българските патриоти призовават всички български партии и организации да подкрепят инициативата и да се включат в събирането на подписите за прекратяването на ДПС.

Припомняме, преди дни Българските патриоти излязоха на протест пред централата на ДПС и се заканиха, че ще блокират границата с Турция в деня на парламентарните избори – 11 юли.

Повод за недоволството им е изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на визитата му в Турция, че „борбата ни е да защитим турската си идентичност. Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си.“

Думите на Мустафа Карадайъ предизвикаха остра реакция и у президента Румен Радев, който го посъветва да преосмисли какво значи за него терминът „Родина“ и да не забравя клетвата, която е положил пред Конституцията, встъпвайки в длъжността на народен представител.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!