Изобщо защо ни е льохман за министър-председател, ако не може да реши проблемите, попита в предаването „Тази сутрин“ по bTV заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той определи дипломацията ни като „най-беззъбата“, която е виждал и прогнозира тежки дни за премиера след края на европредседателството.
„Все повече мощни външни политици се държат с България като с някаква третостепенна държава. – каза Кутев. – Това е показателно. Дали причината е външният министър, или министър-председателят не знам, но е факт, че си позволяват твърде много да ни подценяват. Ние сме държава от най-големия и най-мощния икономически съюз в света – Европейския, ние сме държава от най-големия военен съюз – НАТО, и въпреки това се оказва, че сме абсолютно безгласни и безпомощни на международната сцена, което, според мен, е проблем на това какви хора сме си избрали“.Невиждано: Ловки хакери разбиха ЕГН-тата на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Валентин Радев за 15 минутиЗа около 15 минути виртуозни компютърни спецове се докопаха до ЕГН-тата и здравния статус на премиер…Mar 22 2018bulmedia.net

На въпрос дали и днес, на срещата ЕС – Турция, България ще е безгласна, Кутев отговори: „За съжаление, познавайки мощните дипломатически умения на Борисов, мисля, че изобщо няма да ни има там“. И уточни, че говори за проблемите в българо-турските отношения, които са два – обезщетяването на тракийските бежанци и отношението на Ердоган. „Дали трябва да ги постави с една или друга строгост и острота е друг въпрос. Това е въпрос на дипломация. Аз не вярвам Борисов да разбира каквото и да е от дипломация, многократно е доказал, че това за него е тера инкогнита, но да видим“, каза гостът.
Според него президентът Румен Радев е „единствената ни надежда по отношение на външната политика“ и само той има „адекватни послания“.
Активността, по думите на Кутев, невинаги означава резултат. В случая с Борисов нанася повече вреди, отколкото ползи. „Аз не знам какво полезно е свършила активността на Борисов в международен план“, каза социалистът.

Според него в момента премиерът „само вдига пушилка около себе си“, но с края на европредседателството ще настъпи и най-тежкият момент за него, защото „ще трябва да отговаря на въпроси“.
Освен ремонта на НДК и плочките нищо друго няма да остане от това председателството. За Шенген какво направихме? Нула! Какво направихме по отношение на трудовия пазар на българите? Какво направихме по отношение на атомната ни енергетика? Нула! Ако тези въпроси не могат да бъдат решени на този форум, кой може да ги реши? И изобщо защо ни е льохман за министър-председател, ако не може да ги реши?“, каза Кутев.
Той посочи и че по негово мнение „външната ни дипломация в момента е най-беззъбата и най-невъзможната външна дипломация, която съм виждал. При всичките възможности на европредседателството!“.
Източник petel.bgКоцето става комшия на Бойко Борисов: Певецът вдигна баровски палат за 1,5 млн. на две преки от къщата на премиераКонстантин наскоро се присъединил към ВИП съседите на Бойко Борисов, хвали се самият той. Преди няко…Mar 16 2018bulmedia.net

Коментари

loading...