събота, февруари 24, 2024

„Анонимните“ сринаха сайта на МРРБ след изказване на Комитова

Сайтът на Министерство на регионалното развитие (МРРБ) бе блокиран тази вечер. Зад срива стои организацията „Анонимните България“. От там предупредиха по-рано днес за действията си. Между 20 и 21 часа сайтът няма да работи.

Причината за акцията е изказване на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова по повод протестите на строителни фирми и работници. По думите ѝ, зад протестите стоят „други мотиви и причини“ и то най-вече политически. Аз не действам като политик, отсече тя и отказа да бъде причислявана във всякакви политически разговори и сметки.

Кои са тези хора – кои фирми протестират. Да се представят. Няма данни да има съкратени работници, посочи министърът. От другата седмица и Главна инспекция по труда ще започне проверка на твърденията на работници, които бяха пред Министерството на протест в петък. Няма обаче и основание те да нямат заплати, тъй като протестиращите вчера фирми всъщност са получили аванси за извършена дейност дори повече, отколкото претендират с милиони, каза министърът.

Ние осъждаме това изказване, като несериозно и безотговорно. Ние заставаме зад всички протестиращи граждани и техните искания да си получат заплатите!, пишат „Анонимните“. Осъждаме този акт. В знак за подкрепата ни към всички граждани които са навън по улиците, ние ще направим първо предупреждение, като на (09.10.21 – Събота) в 20:00, ще атакуваме и блокираме сайта на Министерство на регионалното развитие (mrrb.bg) до 21:00, съобщиха още те.

Това е само предупреждение, атаките ще продължат докато Виолета Комитова не отправи извинение към всички протестиращи относно дължимите им заплати, предупредиха още те.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!