ангелкова пари

Министърът на туризма Николина Ангелкова вече мисли за годишната програма за националната туристическа реклама за 2020 г. и иска повече пари за реклама.

„Отчитайки случващото се в сектора и голямата международна конкуренция, за следващата година се надяваме на повече средства за реклама на българския туризъм. Така ще отговорим на предизвикателствата и ще утвърдим България като предпочитана туристическа дестинация. В момента се провеждат срещи по отделните пазари в топ 10 за входящ туризъм, работим индивидуално на всеки от пазарите, за да оценим конкретните специфики“, заяви тя пред участниците в заседанието на Националния съвет по туризма днес в курорта Златни пясъци.

Рекламата за тази година е 11 млн. лв. в бюджета на министерството, а за следващата година там се надяват на повече пари, в момента се уточнявали детайлите. В момента се работело не само по отношение на изискванията на целевите пазари в топ 10, но и на перспективните – САЩ, Китай, Япония, Индия, Южна Корея, Близък изток, които изисквали по-специфични действия.

Нов трус в коалицията: Валери Симеонов призова Борисов да поиска оставката на АнгелковаПремиерът Бойко Борисов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на министър Николина Ангелк…Apr 5 2019bulmedia.net

Запитана как влияят текстовете в публичното пространство срещу българския туризъм, министърката призна, че я е яд. „Яд ме е на такава кампания, не сме крили, че този сезон ще е труден след 3 г. непрекъснат ръст, не сме крили, че има проблеми в сектора и инцидентни нарушения, но те не трябва да развалят имиджа на българския туризъм. Всеки проблем решаваме в режим на диалог, така че да създадем устойчивост на сектора“, посочи тя.

Според данните от бизнеса имало достатъчно туристи в курортите и по цялото море. „Работим с общи усилия, за да направим продукта ни устойчив и предпочитан. Проблеми, които са замитани 20-30 години, сега решаваме заедно“, допълни Ангелкова. Освен неизменните благодарности към премиера и финансовия министър за подкрепата, тя благодари и на бизнеса, и на местните власти за „постигнатото през последните години и за усилията то да се задържи въпреки прогнозите за спад от важни туристически пазари като Русия и Германия“. Поради това предвидените дейности, в т.ч. и за националната туристическа реклама, имали за цел притока на туристи през летните сезони на 2020 и 2021 г.

Тя обясни, че програмата за реклама включва разнообразни канали: извън туристическите изложения, онлайн-рекламата, която заема ключово място, ще се предложат и конкретни стъпки за подкрепа на организирания туризъм с допълнителни средства за промотиране. „Механизмът, който се подготвя в момента, е базиран върху броя туристи в регистрираните места за настаняване. Това реално ще подпомогне сектора именно чрез допълнителна реклама. Подкрепата ще се осъществява като начало през месеците юни и септември, към които засега има все още по-малък интерес“, обясни Ангелкова.
Скандално: Министър Ангелкова хариза поредния плаж на кумеца на Жоро ИлиевПреди броени дни с решение №548 на Министерския съвет Борислав Желязков, кумец на боса на ВИС 2 Жоро…Sep 1 2018bulmedia.net

Коментари