Александър Рогачев

„Това беше моята гражданска позиция. Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество“. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Александър Рогачев – мъжът, който изкърти „перките“ на столичната улица „Граф Игнатиев“ по повод извършеното от него деяние. Той допълни, че е направил това в момент на афект.Пладнешки обир! За 4 години автоматите за билети в градския транспорт свиха на софиянци 70 бонаЗа четири години автоматите за билети в столичните трамваи и тролеи са ощетили пътниците със 70 000 …Aug 18 2019bulmedia.net

„Видях, че жена ми лежи потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено“, обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. „Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно“, обясни мъжът.

Припомняме, че той беше задържан за 24 часа след извършването на деянието. А Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира „перките”. Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди.

Коментари