Александър Маринов: България има нужда от нова сила, а не от нов проект

По-скоро ремонт, а не сериозни промени в състава на служебното правителство прогнозира в студиото на Нова телевизия председателят на Стратегическия съвет при президента Александър Маринов. Ще има промени в конкретния състав, но няма да има промяна в курса и политиката за прозрачност и законност, обясни Маринов.

„Радев едва ли ще освободи някого, за да извършва партийна дейност. Доколко ще има промени в състава на кабинета, това ще бъде по преценка на работата на отделните министри. Трябва да се извърши анализ на осъществената дейност на служебния кабинет. Тази институция е една немного добре изучена и уредена материя„, допълни Маринов.

На въпрос какво мисли за евентуален нов политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, Александър Маринов коментира, че е дълбоко убеден, че България има нужда от сериозно обновяване на политиката като сила, тенденция и енергия повече, отколкото като сила-проект и политическа партия.

Маринов не смята, че има основания в подозренията, че президентът Румен Радев ще подкрепи един такъв проект, както и конкретна политическа сила. Президентът Радев заяви нееднократно, че няма да прави свой проект. А и опитът показва, че това не е правилен път. „Да защитаваш ценности не е въпрос само на подкрепа на една политическа партия, това може да се отнася и за много такива“, обясни Александър Маринов.

анкета

Какво очаквате от служебно правителство №2?


Виж резултати

Да организира честни избори
0.0%

Да спре повишаването на цените
0.0%

Да продължи разследванията
45.5%

Да стигнем американците
0.0%

Нищо не очаквам, готвя се за Виденова зима
54.5%

Според Маринов президентът ще бъде преизбран за втори мандат: „Рискът не е дали ще бъде преизбран, уверен съм в неговата победа. Въпросът е какво ще се случи след това – навлизаме в сериозна и дълготрайна политическа сила„, посочи съветникът.

Според него обаче институцията президент няма нужда от нови правомощия, дори и на фона на нестабилността.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!