понеделник, юли 15, 2024

Албания със задължителна карантина за идващите от Гърция и Северна Македония

Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички граждани, пристигащи от Гърция и Северна Македония. Мярката, която е в сила от 20 април 2021 г., ще продължи до 3 май 2021 година.

По информация на посолството ни в Тирана всички български граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, за да избегнат налагането на карантина, могат да използват маршрута през Косово.

От посолството припомнят, че за влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа. Глобата за нарушаване на тази мярка е в размер на 10 000 леки (около 80 евро).

В сила остава и забраната за събиране на повече от десет души на обществени места, както и задължителното използване на маски на всички обществени места – на открито и закрито. Нарушителите са глобявани.

Допълнителна информация за режима на пътуване до Албания може да се намери тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/albania

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!