Фандъкова се кандидатира разширението на Ломско шосе
Йорданка Фандъкова

Под вода е потопена столичната централна улица „Солунска“. Пороят e наводнил до нивото на тротоара новоремонтирания участък, който бе включен в ремонтните дейности по „Граф Игантиев“.

Още от България

„Честита да ни е ремонтираната ул. „Солунска“. Барабар с линейните ѝ отводнителни, вградени в самите бордюри“, възмущават се в социалните мрежи софиянците. Иронията по адрес на потопената улица достига връхна точка, след като „Солунска“ е сравнена с канал на Венеция. Не е пропуснат и кмета на столицата Йорданка Фандъкова. В хаштаг тя е отбелязана като Адмирал Фандъкова.

Ремонтът на „Солунска“ приключи в началото на годината. „Всички ремонтни дейности по подмяна на стара и изграждане на нова подземна инфраструктура по ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Солунска“ и ул. „Ангел Кънчев“, които са в обхвата на ремонта на Зона 2, са завършени. Не отговарят на истината твърдения, че отново ще бъдат разкопавани участъци, на които ремонтът е завършил с полагане на настилки“, уточниха от пресцентъра на Йорданка Фандъкова след края на дейностите.

„В ремонтираните участъци от Зона 2 е изградена цялата подземна инфраструктура, което включва подмяна на ВиК от началото на миналия век, стари топлопроводи, изграждане на нови тръбни мрежи на ЧЕЗ и за видеонаблюдение, както и подземни контейнери за изхвърляне на отпадъци. Тези улици до момента не са били ремонтирани и съответно няма „отново да бъдат разкопавани“, се казва в позицията на възложителя.

Коментари