понеделник, юли 15, 2024

Абитуриентите „спазиха“ всички мерки за безопасност

Въпреки забраната за големи изпращания и сбогувания на абитуриенти, заради струпването на много хора на едно място и опасността от разпространение на коронавирус, „зрелостниците“ успяха да се развихрят в шумно и не дотам издържано празненство. Полицията първоначално ги изгони от площада пред храма „Александър Невски“, празнуващите решиха да се преместят и колоната се отправи към Националния исторически музей в „Бояна“.

Пред БГНЕС служител на реда е обяснил, че причината да ги приканват да се разотидат от центъра на София е провеждащият се протест пред Министерския съвет.

Снимка 480671


Източник: БГНЕС

А пред НИМ вече се развихри истински купон – форсиране на двигатели на мотори и автомобили, дрифт, цветни димки и конфети, и музика и танци.

Снимка 480670


Източник: БГНЕС

Припомняме, че след писмо, пълно с уверения за осъзнато поведение, две ученички от 12-ти клас стигнаха дори и до премиера Борисов, за да разговарят с него да им позволи да направят изпращане. Министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев обявиха, че изпращания ще се правят по  и само в двора на училището при спазване на епидемичните мерки.

Само преди няколко дни министър Ананиев убеждаваше и за това, че абитуриентите не са в моловете, а залягат над учебниците, тъй като им предстоят изпити. Във видеото, заснето на БГНЕС може да видите как се случва изпращането.

Снимка 480676


Източник: БГНЕС

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!