неделя, май 26, 2024

9 деца със специални потребности във Великотърновско са с COVID-19

През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 18 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID – 19, съобщи „24 часа“, позовавайки се на РЗИ.

С положителни тестове са девет ученици свързани с регистрираното огнище в Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), с. Ново село, от които пет настанени в общежитие към ЦСОП, а четири в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“, гр. Павликени.

На Център за специална образователна подкрепа (ЦСОП), с. Ново село и на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“, са предписани извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите за учениците в двете институции, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Един от регистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на COVID – 19 в производствено предприятие в Стражица.

Останалите осем случая нямат връзка помежду си, както и с други лабораторно потвърдени случаи на територията на областта.

Починал е мъж на 64 г. с придружаващо заболяване диабет. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството и близките на починалия.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!