6 години затвор получи британец, ръководил престъпна група за оръжия и дрога

Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лв. глоба определи Специализираният наказателен съд за британец, обвинен от Спецпрокуратурата за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери.

Наказания съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева получиха двамата участници в групата – български граждани, ангажирани с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

Тримата са задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на разследването в къща в с. Бистрица (област София-град), обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни.

В къщата, както и в автомобил, ползан от участниците в групата за разпространението на наркотични вещества, е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар.

До задържането на британеца през септември 2019 г. той е бил издирван с Европейска заповед за арест. Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни.

Присъдите им са приведени в изпълнение. 

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!