Хеброс
Снимка: TrafficNews

Близо 50 души затворници от общежитието „Хеброс“ на пловдивския затвор са усъмнали в безпаметно състояние след пиянска нощ, проведена против всякакви правилници и наредби на местата за лишаване от свобода.

Нарушението е станало преди седмица, но е направен опит за прикриване на ситуацията, пише „Трафикнюз“. В последствие обаче информация за масовото напиване стигнала до началниците на общежитието и затвора Стоян Грозев и Запрян Илиев, които разпоредили проверка.

Според запознати алкохолът е бил внесен от затворник, който се оплакал от зъбобол. През нощта той е напуснал спалното помещение, а в нарушение на разпоредбите дежурния го извел навън и му дал аналгин. На връщане той внесъл в общежитието една чанта с няколко бутилки концентрат и дрога. Затворниците от цялата барака пиянствали до сутринта.

Бягството на затворниците може да форсира ремонта на кабинета. Знаков министър и важна фигура в ГЕРБ заговори за оставкиТогава, когато министър-председателя ми поиска оставката – знаете, че всеки министър е готов, и се п…Apr 4 2018bulmedia.net

Това обаче не е единственото нарушение на дисциплината. Дежурният офицер не е подал сигнал до главния надзирател, нито е отбелязал инцидента.

В момента тече проверка от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ , а според източници от ръководството на затвора, виновният служител го очаква дисплинарно наказание. На този етап не е ясно дали ще бъде доказано внасянето на алкохол зад решетките, защото след въпросната нощ никой от затворниците не е тестван с алкомер. Проверяващите трябва да разчитат единствено на свидетелски показания, което обаче означава, че виновните трябва да си признаят нарушение, за което ще получат наказание.
Внимание: Полицията на крак заради двама избягали затворнициДвама затворници са избягали от затворническо общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора, съ…Aug 25 2019bulmedia.net

Коментари