вторник, февруари 27, 2024

4 години затвор за продавач, изготвял фалшиви документи в Търновско

4 години затвор за продавач, изготвял фалшиви документи в Търновско, съобщи прокуратурата. През 2011 година подсъдимият започнал работа като продавач-консултант. Година по-късно той решил да присвои част от мобилните телефони, които продава. За целта той извършвал документни измами.

Обикновено изготвял фалшиви договори за мобилни услуги, за лизинг, записи на заповеди от името на клиенти. В текстовете им подсъдимият включвал клаузи относно получаването от клиента на мобилно устройство на изплащане. Фигуриращите в тях лица не знаели за това или били излъгани чрез подписване на различни документи.

След съставянето на фалшивите документи, Д.К. ги представял в централния офис на дружеството. На свой ред, отчетеното като продадено от него мобилно устройство, той продавал, подарявал или заменял с друго.

В периода от 8 март 2012 до 11 февруари 2014 година Д.К. присвоил 159 броя мобилни устройства, различни марки и модели. За улесняване на това престъпление, той извършил 355 различни по вид документни престъпления. Общата стойност на присвоените телефони възлиза на 104 241 лева. Част от деянията той осъществил в съучастие с неговата колежката И.Л.

Подсъдимият К. е осъден на четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

Присъдата може да бъде обжалвана.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!