Каракачанов Атака плюха кораби за Военноморските сили сотиря
Красимир Каракачанов | Снимка: Министерство на отбраната

Финансирането за новите кораби за Военноморските сили е в размер на 820 млн. лв. без ДДС

Процедурата за закупуване на два многофункционални кораби за Военноморските сили няма да бъде прекратена по никакъв начин. Министерството на отбраната ще даде срок за изправяне на офертите. Ако всичко върви нормално, до края на годината трябва да има сключен договор с една от трите фирми, които са участвали. Сред тях са една българска, една немска и една италианска. Това каза пред журналисти във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той припомни, че финансирането е в размер на 820 млн. лв. без ДДС. „Моята амбиция, откакто съм станал министър на отбраната, е да се променя възнаграждението на военнослужещите. Две поредни години увеличаваме заплатите на военнослужещите с по 10 процента. По наши разчети, възнамеряваме да направим това и с бюджета за 2020 година“, коментира още във Варна министърът.

По отношение на проекта за Сухопътните сили, той увери, че са разписани писмата до четирите фирми, които са проявили интерес. От тук нататък те трябва да ги проучат, да изпратят офертите. „Ако ги подредим по време – проектът за изтребителите беше реализиран. На второ място, като скорост, се движи проектът за флота. И проектът за бронираната машина може да бъде финализиран, според мен, през март, април“, обобщи Каракачанов.

Красимир Каракачанов отговори на Румен Радев за Ф-16„Реално цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 млрд. лв.“, заяви Красимир Каракачанов. Аз не знам от къд…Jun 29 2019bulmedia.net

Той коментира, че темата за нови самолети се „дъвче“ от 2008 година. По думите му там е имало и най-много опити, най-много работа по проектите. „Докато за бронираната машина, въпреки уверенията, че много бързо ще го направим, се оказа, че заради липсата на опит има много неща, които трябва да се връщат, да се доизпипват. Докато при самолетите беше много по-лесно, защото този механизъм е отиграван“, посочи Красимир Каракачанов, цитиран от „Фокус“.

Сидеров с първа реакция след като бе отстранен, обвини Симеонов и Каракачанов в комплексиВМРО и НФСБ анулират управленската коалиция – така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира решени…Jul 10 2019bulmedia.net

Във Варна министърът на отбраната участва в честванията за 140-тата годишнина на ВМС, които съвпаднаха и с връчването на първи офицерски звания на 16 курсанти от Випуск „Княз Александър Първи“. Сред тях има и пет жени. Министър Каракачанов връчи пагони и диплома на първенеца на випуска лейтенант Петър Генов. Министърът награди и част от останалите бъдещи офицери.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, съобщи, че в момента се обсъждат възможностите за придобиване на още два минни ловци втора ръка, като „Цибър“, който вече е в състава на флота. „Това би било изключително добра придобивка за Военноморските сили, тъй като ще позволи изпълнение на всички задачи, които стоят пред този род кораби“, коментира той.
Каракачанов си вкара страшен автогол, или лъже правосъдието, или не е годен за военен министър Спецпрокуратурата може да повика на разпит министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради под…Jul 5 2019bulmedia.net

Коментари