понеделник, април 15, 2024

17-годишен обвини Волен Сидеров в побой

17-годишно момче обвини лидера на „Атака“ Волен Сидеров в побой, съобщава bTV.

Политикът обаче отрича и от своя страна се оплака от репресии.

Днес и двамата се явиха в Първо РУП, за да изяснят инцидента.

Младежът твърди, че вчера е бил пребит в заведение на бул. „Витоша“ от Сидеров. Политикът пък заяви, че е отишъл в районното управление не с призовка, а по собствено желание, за да изясни случая. Той не отрича, че се познава с младежа. Бил на стаж в партийната телевизия, но не бил нает, защото не бил пълнолетен.

От полицията съобщиха, че са реагирали на сигнал за „свада“. Официално сигнал за побой до момента не е подаван в МВР.

Припомняме, това не е първият сблъсък на Сидеров с органите на реда и съда.

През април миналата година Софийската градска прокуратура го обяви за общодържавно издирване. Причината е, че след редовно призоваване в качеството му на обвиняем, лидерът на „Атака“ не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения. Било е постановено принудителното му довеждане, но Сидеров не е бил открит на известните по делото адреси.

Сидеров беше разследван заради призив за масово излизане на Великден, а впоследствие стана ясно, че спрямо него може да бъде повдигнато и второ обвинение – за заплахи срещу прокурори.

На 27 октомври 2019 г., навръх изборния ден за местна власт, Сидеров опита да щурмува Арена „Армеец“ с мотива, че има право да влезе вътре като кандидат кмет за София. Тогава обаче той беше спрян от служителите на МВР.

На 2 октомври същата година пък стана ясно, че ЦИК е установила нарушение в предаването „Референдум“ и е съставила акт на лидера на „Атака“.

През 2015 г. Сидеров се забърка и в среднощен скандал насред София, след като заедно с депутата Десислав Чуколов опита да извърши „граждански обиск“ на магазин за алкохол и цигари. Заради инцидента тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на двамата народни представители. В отговор Сидеров „нахлу“ във ВСС и поиска имунитета на главния прокурор.

И преди това Сидеров е предизвиквал вниманието с „ексцентрични прояви“, за които е имал среща с правосъдието, включително за нахлуването по време на честванията в град Батак през 2011 г., демонстрацията пред НАТФИЗ през 2015 г. По случаите той и негови съпартийци сключиха споразумение с прокуратурата.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!