151-ва детска градина

Родители са подали множество сигнали за нередности в столичната 151-ва детска градина на улица „Оборище“, където в сряда вечер рафт от шкаф падна и ампутира част от пръстите на 2-годишно момиченце.

Столичната община започва пълна проверка на детското заведение, въпреки че директорката Мирела Гошкарян е в болнични от вчера сутринта. Днес ще бъде назначен неин заместник. Притеснителни са били резултатите при проверки и през миналата година.

„Намерихме сградата в недобро хигиенно състояние, при което на директорката беше направено предписание. Трудна комуникация с директорката. Трудно я откриваме. Правим регулярни съвещания с директорите на детските градини, при които тя не присъства“, заяви пред БНТ зам.-кметът на район „Оборище“ Севдалина Иванова.

Експертът от отдел „Образование“ на Столична община Емил Миков допълни, че Вътрешният одит на СО ще направи проверка.

„Това ще бъде една комплексна проверка. И пропускателен режим и хранителен режим, всяко едно нещо, което касае живота, здравето, безопасността на децата, ще бъде проверено“, обясни той.

Родителите на пострадалото момиченце пък са категорични, че ще търсят правата си в съда.Шкаф отряза част от пръстите на момиченце в детска градина в София (СНИМКИ 18+)Необезопасен рафт от шкаф падна и ампутира част от пръстите на 2-годишно момиченце в детска градина …Sep 25 2019bulmedia.net

Коментари