11 мигранти опитали да избегнат полицейска проверка в София

Полицейска операция по различни направления е извършена в петък, 22 октомври вечерта, на територията на София, съобщиха от МВР.

Акцията е за незаконната миграция, неправомерен таксиметров превоз и разпространението и притежание на наркотични вещества. Участвали са полицаи и служители на „Автомобилна администрация“.

Проверени са 11 мъже, опитали да избягат от полицейския контрол. Установено е, че те са граждани на Афганистан със статут за временно пребиваване у нас.

Арестуван е млад мъж, от кого при обиск са иззети наркотични вещества. Други трима, без документи, са отведени в полицията за установяване на самоличността им. Представители на ИААА са съставили два акта на таксиметров шофьор, при проверката станало ясно, че той не представил необходимите документи за осъществяване на таксиметрова и дейност. Акт за административно нарушение е съставен и на водач, шофирал с английска шофьорска книжка с изтекъл срок. Документът му е иззет, следва и дерегистрация на управляваното от него превозно средство.

Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити сериозни нарушения.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!