вторник, април 16, 2024

1000 лв. за лекарите – само ако доказано лекуват болни от коронавирус

Министерство на здравеопазването променя методиката за получаване на 1000 лв. за лекари и медицински персонал на първа линия. Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов днес при представяне на Плана за борба с коронавируса. Причината – множество засечени нарушения сред лекари, джипита и други, които се оказва, че вземат средствата, но са били само няколко часа на работа на ден и не са лекували пациенти с коронавирус.

135 млн. лв. ще са нужни за планиране на тези средства при бъдеща вълна за Спешната помощ и за 1000 лв. Те ще се предоставят по справедлив начин, обяви той.

Затова ще се изготви пълен график за целия месец и 1000 лв. ще се получават за действителна работа на структурите, което ще е стимул за работещи.

Парите са вземани от хора, които не са работили според изискванията, потвърди и здравният министър Стойчо Кацаров. Той уточни, че методиката се променя веднага и на практика плащането се обвързва с дейността, така лекари ще получават средствата само ако са лекували болни от коронавирус.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!