Технологии

Google подобрява приложението си за карти – Maps

Google Maps

От технологичният гигант Google са предприели стъпки за подобряването на своето приложение за карти (Maps), което помага нон-стоп на милиони хора да се ориентират къде е дадения адрес, който търсят или по коя улица да карат. Нововъведението включва елементи на добавена реалност (AR) при използването на услугата, които освен че помагат, са интересни и дори забавни.

Tази седмица Wall Street Journal разкри, че няколко журналисти са имали честта да тестват AR функциите на Maps, които все още са в доста начален стадий на развитие. Отзивите са доста позитивни и разкриват способностите на новата система.

При натискане на нов „Start AR“ бутон, Maps ни подканва да раздвижим телефона си, за да установи точно къде се намираме и накъде гледаме.

Приложението след това изкарва на екрана на телефона ни изображения от Street View според това къде се намираме и наслагва върху тях индикации накъде да се движим.

Иначе казано, Maps AR ни напътства в реално време и с реални изображения на заобикалящата среда как да стигнем там, накъдето сме тръгнали.

Ако сме в чужда страна и не можем да разшифроваме табелите, Maps AR може да преведе надписите и да ни посочи със стрелки правилната посока.

Доколкото разбираме от WSJ, Google Maps AR e все още в начален стадий на разработка и не се знае кога ще се появи в официална версия.

Google с услуги в сектор здравеопазванеТехнологичният напредък през последните години ни докара устройства, които да ни помагат в мониторин…Feb 9 2019bulmedia.net

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Коалицията е стабилна, управленската програма ще се изпълнява. Това заявиха…
error: Съдържанието е защитено!