Политика

Бойко Борисов скочи в кокалчетата на БСП: Корнелия е потисната и не може да спи, Радев е президент на две партии

Днес е много натоварен ден, но исках да свърша някаква работа и за вас. Свиквайте, може след време вие да сте на моето място. Все пак много журналисти влязоха в политиката. Това заяви в специално интервю от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов пред Виктор Николаев от Нова тв.Ще посмееш ли да стиснеш Бойко Борисов за бицепса? Ето къде и как може да сториш това геройство„Имаме си и Бойко Борисов! Война няма да има! Докато аз успивам Путин, Борисов щял да уйдурдисва Тръ…Apr 20 2018bulmedia.net

„Срам ме е, че не можахме да представим конвенцията за защита на жените и децата от домашно насилие по начин, по който да бъде възприета от хората. Успяхме да направим така, че да се възползват различни политически сили и да вкарат темата в посока, която не е в духа на конвенцията. Подценихме ситуацията. Създаде се обществено недоволство, затова я оттеглихме“, заяви премиерът. „Гордея се, че свалихме външния дълг. Трети сме в региона по външен дълг. В началото много хора говориха. Знаете, че за двата реактора платихме много пари, за американските централи също над 6 милиарда отидоха за плащане. Събрахме много пари от работата на МВР и НАП“, каза още той.

Борисов коментира и сагата с ЧЕЗ: „Така беше атакувана, че в един момент попаднахме в лоша ситуация. Издебната ни нарочно, за да са февруарски събитията. Бях в Брюксел по това време, по телефона ми казаха, набрах Теменужка, питах я познаваш ли тази жена, тя потвърди и й казах – подай си оставката“, заяви премиерът, като направи паралел с оставката на кабинета „Борисов 1“. Той уточни, че грешката му е, че дискусията не е минала на председателски съвет и не е предполагал, че ще стане такава полемика. По казуса ЧЕЗ Борисов заяви, че не желае да коментира, защото са замесени големи компании и не иска съдебни дела.

Министър-председателят говори и по казуса с обвинената в приемане на подкуп кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева. „Това, което видях, го споделих с главния прокурор и Пламен Георгиев. Всяка една банкнота трябва да се запише и опише по номер. Това са 70 банкноти или евра. Тъй като има паднало такова дело, когато Цветанов беше министър, сега всички са много по-внимателни. Това е обеца за ухото на всички и когато се провеждат подобни операции“, каза Борисов. „Като Захариева и аз се притесних защо толкова време се бавят. Нека да дадем шанс на тази комисия и да приемем, че би трябвало да се изведат поуки и по-бързо да се действа. Не мисля, че иначе има проблем със задържането. Няма изострен тон между г-жа Захариева и прокуратурата. Те работят много добре. Под обществен натиск, всеки може да изпусне реплика“, допълни Борисов, защитавайки външния ни министър.

Премиерът коментира отношенията между президентството и министерски съвет: „Враждата може да е само отрицателна. За мен президентът винаги е бил обединител на нацията, в момента не виждам да казва нищо, което да обединява. Ако има данни за корупция, да даде човека на прокуратурата. Без доказателства, не може да излезеш и да говориш така“, каза той. „Проблем с корупцията наистина има. Досега всички се оправдаваха с различни организации. Точно това е причината да ги обединим. Най-важна е превенцията. Всеки, който има управленски функции, трябва да има страх, че ръката на закона ще ги застигне в един момент“, каза той.

„Антон Тодоров си замина само за ден, помните ли? Само за столчето и вече не е в парламента. Ама да не ме потиснете и мен като него“, пошегува се Борисов, но завърши: „Така действа ГЕРБ, това е.“ Сидеров, ВМРО и НФСБ са събрани в блок. За да нямаме недоразумения, направихме програма за управление още в началото. НАТО и ЕС са неизменни ценности. До година има избори – на 24 май. Ние ще си излезем отделно на тях. Сидеров привлича русофили, Валери Симеонов привлича други. Затова те си отстояват ценностите, пазят си ректората. Не толерирам автономността на коалиционните ни партньори. Преди министърът на правосъдието се изказваше като опозиционер. Заедно с Радан Кънев. Те бяха в управление, но и в опозиция. Сегашните ни партньори си имат позиция от години насам. Ние сме се разбрали с тях“, каза Борисов и добави, че за България от всякъде се чуват само похвали.Бойко Борисов: Цяла сутрин плаках. Ето какво разрева премиера и как отговори на президента Радев за прожекторитеДнешното заседанието на Министерския съвет започна с подаръци за премиера Бойко Борисов. Първо леген…Apr 18 2018bulmedia.net

„С главния прокурор направихме среща заради Желяз. Всяка дума би могла да бъде проблем, казана по темата от мен. До 3 седмици в България ще бъде и главният прокурор на САЩ и още много лица от администрацията им. Те ще бъдат на вашите места. Вчера имахме разговор с хората за контакт. Ще видим какво ще се случи“, каза той. „Нинова е подтисната, не може да спи. Такова председателство и такива срещи едва ли скоро ще се проведат пак така в България. Точно сега да иска оставка, като абсолютно не е готова, не виждам какво се мъчи да прави. Има проучвания и те ясно говорят кой ще спечели. Два пъти им казвах „хайде, управлявайте“ и им дадох. Те какво сториха? Какво стана в тяхното правителство? Какво решиха те?“, запита Борисов.

„Президентът пък говори като човек, сякаш е дошъл от някъде, а години наред е бил командир във ВВС. Преди ми говореше, че е приземена авиацията, ама утре ще прави парад, нали? Защо купиха три Спартана транспортни и то с договори, с които ги строшиха. Договори за поддръжка няма. Защо тогава не купиха преди нашето управление 3 спартана транспорт? Взеха 12 ГУГ-и – транспортни – няма един с пушка или пистолет. Нямаше оборудване. 4 летят в момента от 12. Това са уж най-скъпите и модерни хеликоптери в света и накрая за капак – 3 пантери, пак транспортни. Те също нямат и един пистолет на тях“, каза Борисов. „Не считам, че съм идеален и правим всичко както искаме. Радев не спира да ме напада, където и да отиде. Нали е обединител? Той е президент само на две партии“, добави той.
„Търговците винаги може да имат спекула заради еврото. Надявам се да не стане. Полагаме много усилия да влезем в Еврозоната, защото това ще намали и лихвите по кредитите. Държавите в ЕС са скептични, защото вече са патили от страни, които не са готови да приемат еврото“, каза той „Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше много скъпо. Преди родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше БСП. Много бързо това се забрави“, каза той.

Източник: БЛИЦ

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Едно от златните момичета в ансамбъла по художествена гимнастика Ели…
error: Съдържанието е защитено!