Политика

Битката за министерския пост в МВР се разгаря! Младен Маринов е под прицел

Генерал Атанас Атанасов, бившият доверен на лидера на ДСБ Иван Костов, започна да мъти водата около кандидатурата на полицая от кариерата Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

Младенов в момента е главен секретар на ведомството. Атаката срещу него идва по линия на сайта “Биволъ”. Димитър Стоянов от екипа му заедно с румънският си колега, Атила Биро подали сигнал за изгаряне на документи за обществени поръчки. Обект на разследването им била строителна фирма “Джи Пи Груп”.

В резултат обаче журналистите били задържани за 4 часа при полицейска акция. “Беше получен журналистически сигнал за извършване на действия, които ще прикрият корупционни престъпления”, потвърди директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Затова антимафиоти отиват на мястото и виждат 3 чувала. Нямало хора и криминалистите дебнели в засада. Тогава журналистите и адвокатът отишли при торбите.

“Те бяха отведени за установяване на самоличност и снемане на обяснения. След което бяха освободени. Задържане не е имало, само са отведени за даване на обяснения по случая”, категоричен е Спиридонов. ”На ливада бяха – как да бъде установена самоличност”, отговори шефът на ГДБОП на въпрос дали задържането е станало на поляна, а после са били заведени в районното. Той не коментира дали е установено унищожаване на материали. След 4 часа разпити тримата мъже са освободени.

Младен Маринов научил от Асоциацията на европейските журналисти в България за ареста на журналисти. “Ангажира се да провери случая и да излязат с информация”, обясни Иван Радев от асоциацията. В това време в социалните мрежи започна кампания в подкрепа на тримата задържани. Междувременно Слави Трифонов подкрепи във фейсбук журналистите, в понеделник ще има и протест пред Министерския съвет. От “Джи Пи Груп” пуснаха позиция, в която отричат да са изнасяни и горени документи и призоваха властите да разследват твърденията на “Биволъ”, за да се стигнело до “действителните цели на подобни журналистически разследвания”.

Малко след 14 часа сайтът OFFNews написа, че кандидатурата на новия МВР шеф виси на косъм заради ареста, съобщава вестник „24 часа“. Включването на генерал Атанас Атанасов, който е партиен лидер на ДСБ, с твърдението, че нямало как подобно задържане да не е станало без знанието на главния секретар, поражда съмнение за политически сценарий.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Направи добро и го хвърли в морето. Много често отваряме…
error: Съдържанието е защитено!