Общество

Черна вест потопи в скръб цяла България: Издъхна най-добрият човек, символ на човечността и скромността. Последен поклон

Черна вест потопи в скръб цяла България. Преди минути беше съобщено, че след кратко боледуване, на 103-годишна възраст е починал Дядо Добри. Той беше символ на скромността, човечността, добротата и благотворителността. Целият му живот беше отдаден на християнството и неговите ценности.
Живият светец, както го наричаха хората, е издъхнал по обед в Кремиковския манастир, където беше отседнал през последните години, съобщиха от обителта пред Dnes.bg. Утре тялото на дядо Добри ще бъде изложено за поклонение в църквата на родното му село Байлово. Погребението му ще е в четвъртък.
Дядо Добри навърши 103 г. през година. Роден е на 20 юли 1914 г. в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си. Детството и ученическите си години дядо Добри не помни. Решава да се ожени през 1940 г. – време, в което България участва във Втората световна война.
Тъжна вест, внезапна и жестока смърт покоси емблематичен български телевизионен водещ. Последен поклон (ВИДЕО)Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров почина на …Jan 9 2018bulmedia.net

При една от бомбардировките над София снаряд пада близо до него и почти го лишава от слух. През годините дядо Добри се отделя от материалните аспекти на живота и се посвещава изцяло на духовното. Именно тази нова посока в живота и примерът, който дава впоследствие с щедростта и аскетизма си, карат мнозина да го наричат „Светецът от Байлово“.
Добротата, скромността му, аскетичният начин на живот и дълбоката щедрост се възприемат от мнозина като изключителен нравствен модел в съвременното ни общество.
Заради лишенията, на които се подлагаше, силната вяра в доброто, чистите си и искрени действия, и надеждата, която даваше на отчаяните, възрастният старец бе изключително уважаван и почитан от хората.
Дядо Добри е един от най-големите частни дарители на български православни храмове. Макар че живее изключително бедно, през живота си е дарил над 80 000 лева, събрани от лични средства и от средства, предоставени му от щедри хора.
Екипът на bulmedia.net изказва дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Дядо Добри. Бог да го прости!Трагедия: Внезапно, в разцвета на силите си и месеци след триумфа си издъхна победителка в български конкурс за красота (СНИМКА)Мисис Бургас 2017 Донка Стоянова внезапно е починала в нощта на 28-и срещу 29-и декември, съобщават …Dec 29 2017bulmedia.net

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“,…
error: Съдържанието е защитено!