Общество

Обявиха кога е крайният срок за слагане на зимни гуми на колата

Ако не сменим автомобилните гуми като нищо бихме могли да отнесем някоя солена глоба, предупреждават от КАТ. Смяната трябва да стане преди 15 ноември, когато влиза задължението за каране с подходящи гуми, съобщават от БНТ.

Специалистите напомнят, че собствениците на автомобили трябва да знаят – така се повишава безопасността и се намаляват катастрофите:

“Изработката на зимни гуми е направена от мека смес, която позволява да запази еластичност в изключително студено време и създава постоянно сцепление със студената настилка… скъсяват спирачния път и създават сцепление при зимни условия, в същото време създават контрол над превозното средство”, казва продавач-консултантът Петя Иванова.

Ако карате с износени гуми от Пътна полиция имат право да спрат автомобила до отстраняване на нередностите и да Ви глобят:

“Глоба от 150, 50, 20 лева или временно спиране на моторното превозно средство не е начинът, по който да запазим нашия живот. Същевременно напомняме и забраната за управление и използване на автомобилни гуми, които са със шипове по пътищата от републиканската пътна мрежа”, съобщава Ботьо Гиргинов от КАТ-Пътна полиция

Готвят се нови промени, всеки собственик на стар автомобил трябва да е наясно с нововъведениятаПредлагаме да се намалят продуктовите такси за новите коли и ще увеличим тези за старите, като за ел…May 4 2018bulmedia.net

От полицията могат да наложат глоби и за фарове и габарити, които не светят, както и за неработещи чистачки и липса на течност за измиване на стъклото.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Димитър Рачков е ударил Лили Иванова в земята със завишените…
error: Съдържанието е защитено!