България

Нинова обяви, че Столетницата ще разследва сделката за ЧЕЗ

брифинг позитано Нинова

От БСП ще командироват експерти до Чешката република, които да направят проверка за продажбата на електроразпределителното дружество за Северозападна България и София – ЧЕЗ. След като приключи “разследването” ще се обявят публично резултатите, съобщават news.bg.

Вече имаше среща между представители на социалистите и чешката компания. Първите разговори показаха интересни неща, лаконична бе Корнелия Нинова. Повече информация тя обеща на журналистите след време: „Изчакайте 10-тина дни“, помоли Нинова.

Чешки депутати вече се срещнали с левите си колеги у нас и обяснили за сделката. Решението за собственото разследване социалистите са взели след като стана ясно, че дружеството на Гинка Върбанова се изтегля от бизнеса със соларните паркове и фирмата й е подала искане в КЗК за повторна процедура.

Гинка Върбакова иска да придобие ЧЕЗ и да заобиколи правилата, стана ясно по време на пресконференцията. На редовния брифинг на „Позитано“ 20 беше коментирано и ръкуването между премиера на България Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп. В БСП гледат с насмешка на тази историческата среща.

Борисов обвини Радев, че е папагал на Нинова и отсече: Президентът или да си прави партия, или да оглави БСП„Аз не искам да воювам с никого, има толкова по-сложни външни врагове… Президентът Радев най-сетне д…Sep 21 2018bulmedia.net

Нищо историческо, според Деница Златева, няма в едно обикновено ръкостискане. Срещата Борисов – Тръмп не можела да се сравни със срещата на американския президент с Ким Чен Ун, допълни Златева.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Край с въртенето на стрелките! През 2020 г. се прекратява…
error: Съдържанието е защитено!