Общество

Мрежата настръхна: Учителка застраши живота на куп дечица във Велинград, вижте безумното ѝ решение (ВИДЕО)

Учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ влак. Критичната ситуация е заснета от любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза. На видеото се вижда как автоматичните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предупреждава за опасност. В този момент към мястото се приближава група малки деца на видима възраст около 5-6 години. Води ги жена, която спира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат. Няколко хлапета на бегом пресичат от другата страна, но в този момент другите виждат влака и спират, съобщава Дарик.

Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, за да им попречи да последват другарчетата си. Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен. След преминаването на влака първата учителка вече е между тях, а те уплашени са се събрали около нея. Клипът се появи в социалните мрежи. До момента обаче не е ясно дали участниците са местни или са гостуваща в курорта група малки екскурзианти.

Запознати със ситуацията в жп превозите коментират, че инцидентите на прелези в последно време застрашително зачестяват и е крайно време да се предприемат сериозни административни мерки срещу подобни своеволия. Още повече, че в случая самонадеяната педагожка застрашава живота и безопасността не на едно, а на над 10 деца. Не по-маловажен е и въпросът на какво ги учи – да погазват правилата, да не се съобразяват със забраните, коментират потребители в мрежата. През последните години Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инвестира над 16 млн. лева в съвременни автоматични прелезни устройства. От общо 757 в страната такава техника вече имат 519, като почти навсякъде те са снабдени и с видеонаблюдение с висока резолюция. Камерите позволяват разпознаване на лица и разчитане на номера, ако се налага.

„Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час“, обясни Филип Каролев, който е заснел цялата случка. „С кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м. Само локомотивът тежи над 50 тона”, каза още авторът на клипа. „Не се намесих да им кажа, че е неправилно, защото снимах и исках да направя цял филм, за да имам доказателствена стойност“, каза той. Каролев е сътрудник на форума за градски транспорт в Бургас и непрекъснато снима навсякъде, където е в страната. Част от наблюденията му са, че автомобили масово се движат в автобусните ленти.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Направи добро и го хвърли в морето. Много често отваряме…
error: Съдържанието е защитено!