Общество

Взривяващ коментар на Христо Комарницки: Лотарията накара отново хората да мечтаят, но трябва да има и по-вкусни печалби

Май не е само субективно усещане. Наистина живея в гротескна анти-утопия. В кварталното магазинче момичето зад щанда въодушевено предлага най-новите талони: „Току-що пристигнаха! Още не съм ги пробвала! Довечера след работа ще си взема един!“. Каза го така, все едно вечерта я очаква най-вълнуващото преживяване в живота. „Новите талони“ бяха много по-големи от „старите“, почти с размерите на вестник. „По десет лева са, но печалбите са ГОЛЕМИ!“. Десет лева! С десет лева мога да живея цял ден, може дори да ми останат за следващия.

Лотарията не е мечта, нито пък надежда. Тя е отчаяние и безизходица, блато, в което затъваш постепенно. Признание, че няма друг начин да подобриш живота си – талончето е единственият билет за българския социален асансьор. Мисля, че трябва да засилим присъствието и в различни области на обществения живот. Специални квоти от депутатските мандати, както и от по-апетитните служби в държавната администрация, може да бъдат разигравани на Лотария. Гробни места, места в детски градини, училища и университети, болнични легла и медали от спортни състезания – също. Очаквам в специално изявление премиерът Борисов да защити изконното демократично право на българина да търка талончета свободно и неограничено!

Автор: Христо Комарницки

Източник: lentata.com

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Едно от златните момичета в ансамбъла по художествена гимнастика Ели…
error: Съдържанието е защитено!