България

Съпругата на пребития от роми военен: Как да кажа цялата истина на децата ми?

В този момент малко трудно идват думите. Днес е най-важният ден за нас, защото му предстои тази операция. Това заяви бащата на бития във Войводиново военен Валентин Димов Георги Димов в ефира на БТВ. Днес предстои да му бъде извършена операция на военнослужещия, който е със счупена скула след зверски побой от роми. „Гордея се страшно много с него. По принцип е можел да им отвърне, това могат да го кажат и неговите приятели и колеги“, призна още бащата. „Той има 3 мисии зад граница, един честен, достоен българин. От всички тези мисии ние с нетърпение сме го очаквали, и точно в родната България да му се случи това нещо“, вайка се още родителят.

Съпругата на Валентин Атанаска разказа, че не е казала цялата истина на двете им деца. Едното е твърде малко и не разбира още. „На каката съм обяснила истината, но не цялата. Казала съм това, каквото се казва на едно малко дете. Че тати е ударен по главата, че докторите ще го излекуват и ще се прибере скоро у дома“, разказа съпругата. По думите ѝ мъжът ѝ не е очаквал ситуацията да се развие по този начин. „Аз безкрайно се гордея с него и голямата ни дъщеричка също. На всяка една демонстрация, в която той участва, тя гледа и казва: „Това е моят тати“, призна още Атанаска. Тя отправи и благодарности към всички, които са помогнали на мъжа ѝ и са съпричастни със семейството ѝ. „Безкрайно благодаря на всички хора. Благодаря на г-жа Господинова и семейството от Сливен, които са били първите свидетели и които буквално са спасили живота на мъжа ми. Нека се свържат с мен, искам да им благодаря“, призова съпругата.

Майката на военния също коментира случилото се. По думите ѝ синът ѝ не е слязъл с намерение да се бие. „Момчетата, които са го нападнали, нямат нито един удар. А той е бит до смърт. Ударите са били само в главата. Не с удари, а с ритници“, изплака жената. Роднините на военния се надяват, че случаят няма да бъде поредният безнаказан. „Тези хора не трябва да си мислят, че за тях закони няма“, заключиха те. Припомняме, че два поредни дни във Войводиново се провеждат протести заради побоя.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Пълна мобилизация. Това означават думите на Бойко Борисов от вчера.…
error: Съдържанието е защитено!