България

Андрей Райчев: ДПС е в паника, Доган търси нов съюзник, защото БСП му обръща гръб

андрей райчев

Скандалът тепърва предстои, но няма да е в ГЕРБ, в случая при Патриотите отражението е много сериозно, в БСП положението е много деликатно заради изправянето на Станишев и бившата му приятелка Елена Йончева. Това заяви социологът Андрей Райчев по повод предстоящите евроизбори. По думите му проблемът е, че не се избира дали представителството да е ляво или дясно, а кой да представлява България, което според него е погрешно.

„През изминалата година преброих над 30 национални скандали, което намира отражение на евроизборите“, заяви Райчев, което според него всъщност ще бъдат своеобразни предсрочни избори. Според него е съвсем възможно да се стигне до разпадане на коалицията, тъй като всичко зависи от Патриотите. Според Райчев, ако военният министър Красимир Каракачанов подпише сделката за новите бойни самолети и това са F 16, то това ще бъде ритуално самоубийство. „Патриотичната коалиция се е разпаднала в дълбочина, още когато взеха различна позиция за Русия и Крим. Въпросът е до кога ще останат заедно и майската ситуация ще каже докога“, допълни Райчев.

Големият резултат на годината е различната позиция на ГЕРБ, които от настъпващи са преминали в отбрана. Голяма промяна пък имало в БСП, като партията все още страда от липса на ярки играчи. Според социолога те са малцина – Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова и младият Крум Зарков, който бил изключително чаровен. Големият проблем пък бил, че дори те не се опитват да действат в синхрон. Райчев е убеден, че ако Радев излезе от обединител на нацията и се опита да направи партия ще загине. Манолова и Трифонов пък били двата възможни жокера, които могат да разбъркат политическата сцена. „Манолова трябва да реши съдбата си“, заяви Райчев и допълни, че няма политическо противопоставяне между омбудсмана и Корнелия Нинова.

Дали Ахмед Доган е спасителят на управлението? Райчев припомни, че най-важната карта на ДПС са президентските избори и е имало един случай, в който президент е станал човек неподкрепен от Движението. „Доган търси изход, защото традиционния им съюзник БСП се отказва от тях“, каза още Райчев.

„Светът влезе в нов режим и полудя. Ние трябва да повишим единството на нацията, защото светът наистина е друг, имаме Китай, една полудяваща Англия, неразбираема Русия и Америка, която води външна политика реагирайки на самата себе си“, завърши още социологът.

loading...
До горе
Препоръчваме ви
Обичам ви, но това не е даденост. Факт е, че…
error: Съдържанието е защитено!